EICMA 2018 is de plek waar de winnaar van de wereldwijde Battle of the Kings 2018 competitie bekend wordt gemaakt. Battle of the Kings is ‘s werelds grootste dealer custom build-off, met custom specialisten in ruim 300 Harley-Davidson dealerships in 30 landen over de hele wereld, die strijden voor de 2018 titel. Dealers werden uitgedaagd een custom Harley-Davidson te bouwen waarbij maximaal 50% van de donor winkelprijs het totale customization budget was en er gebruik gemaakt moest worden van de uitgebreide Harley-Davidson Genuine Motor Accessories catalogus. Grand finalisten uit Thailand, Australië en Italië staan met hun creaties op de Harley-Davidson stand in de hoop gekroond te worden tot ultieme Custom King. De winnaar wordt gekozen door het Harley-Davidson styling en design team en bekendgemaakt tijdens de persconferentie om 14.50 uur op dinsdag 6 november.

De strijd gaat nog tussen 3 teams: HD Bologna met The Farm Machine (foto), HD Adelaide met Back to the Track en HD Bangkok met The Prince. 

Harley Davidson Battle of the Kings farmmachine


Pier15, normaal gesproken dè plek voor de Bredase skate-scene, in de creatieve wijk Belcrum was het originele en fotogenieke decor van een samenkomst van allerlei soorten motorliefhebbers. Van hipsters tot families tot motorclubleden in tenue, allemaal gefascineerd door de vakkundig in elkaar geknutselde motors. Sommige modellen klaar om op weg te rijden, andere meer richting kunstprojecten die je alleen al als pronkstuk in je huiskamer zou zetten of boven de open haard zou hangen.

HeyDay Motorcycle Fair 2016 Breda


Standhouders uit binnen- en buitenland vullen op 17 en 18 december opnieuw de 3 hallen van Expo Houten. 10.000 m2 met motoren, bromfietsen en onderdelen. Je vindt er ook documentatie, kleding, helmen, gereedschap, enz., maar er wordt op gelet dat het in verhouding blijft en liefst gespecialiseerd zodat er een gevarieërd aanbod is. Buiten staat wederom Theofried Jeckel met zijn geweldige assortiment banden. Verder zijn er clubstands en natuurlijk weer de mini-colleges met als onderwerpen het ontstaan van de café-racer, een avontuurlijke motorrit door het Midden-Oosten, en nog in voorbereiding maar heel actueel.


Op 28 juni komen de veteranen weer naar Hellendoorn voor de VMC rit. Hier mogen alleen motoren aan mee doen die zijn gebouwd tot 1940. Ronkende motoren met zware klappen uit de open uitlaten, de geur van verbrande 10W40 motorolie, tikkende open klepbediening, monsters uit vervlogen tijden.
Er is heel veel moois te bieden. De start is om 11.00 uur bij MCNH Clubhuis het Mollenhol in Hellendoorn. Deze start is overigens een ritueel op zich. Motoren van vaak begin 1900 hebben een heel aparte start- procedure die op zich al een kunst is. Er wordt verder bij het vertrek van elke deelnemer wat leuke info verteld over motorfiets en berijder.

VMC Hellendoorn


Het grootste motorevent van Europa werd bezocht door meer dan 120.000 bezoekers. Er waren 70.000 motoren te bewonderen in de deelstaat Karinthië in de Alpen van Oostenrijk. Dit festijn gold als een seizoensafsluiter voor iedereen die Harley-Davidson rijdt, maar ook andere enthousiastelingen en muziekliefhebbers.

HD EU week 1

Wereldwijd
De European Bike Week is bekend in de hele wereld en trok niet alleen Europeanen, maar ook inwoners van onder andere Indonesië en Cuba. Er was zelfs een groep van 32 motorrijders die speciaal vanuit Vietnam waren ingevlogen om een tocht te maken door het berglandschap van de Alpen. Het evenement zelf vond plaats rond het Faakmeer.

Eregast
Eregast was Bill Davidson, achterkleinzoon van één van de originele oprichters van het motormerk. Hij is tevens vice-president van het Harley Davidson Museum in Milwaukee (VS). Davidson reikte prijzen uit, waaronder de grootste prijs: een nieuwe Harley Davidson Street 750. Ook reed hij voorop in de parade van 10.000 motoren langs de Ossiacher See, een traditioneel onderdeel van de festiviteiten. Andere tochten konden onder begeleiding worden gedaan door de lokale Harley Owners Group Alpe Adria Chapter, die alle mooie binnenwegen op hun duimpje kennen.

HD EU week 2

Harley Village
Het hart van het evenement werd gevormd door Harley Village, een verzameling van 19 Harley dealers uit 5 landen, 30 food outlets, 130 verkoopstands en een main stage waar 60 optredens plaatsvonden. Must sees waren verder de nieuwe 2017 modellen waarop gratis testritjes gemaakt konden worden in een speciaal afgezet gebied.

2017
In 2017 zal de European Bike Week plaatsvinden van 5 tot en met 10 september, weer bij het Faakmeer.


De motorclub AMBC heeft dit jaar twee redenen om de jaarlijkse VMC rit voor veteraan motoren van voor 1940 tot een onvergetelijke rit van te maken. Ten eerste omdat het voor de veertigste keer is dat de club een VMC rit organiseert, maar ten tweede omdat het voorlopig ook de laatste keer zal zijn. Enkele van de prominente medewerkers moeten wegens gezondheidsredenen afhaken en het blijkt erg moeilijk om mensen te vinden die het werk willen overnemen. Wat ook meespeelt is het afnemend aantal deelnemers aan de rit. Als het aantal deelnemers onder de 50 komt, zoals vorig jaar, dan moet je je afvragen of het dat al dat werk wel waard is. Waar haal je dan nog de motivatie vandaan? Helaas hebben we te maken met een hobby die niet echt door de 'jeugdigen' onder de motor- liefhebbers wordt over genomen. De huidige deelnemers rijden door zolang ze kunnen maar meestal overleefd de motorfiets de berijder/ ster. De groep liefhebbers wordt dus steeds kleiner.

Nog één keer haalt de VMC commissie van de AMBC echter alles uit de kast en men hoopt dat heel veel liefhebbers er een hele mooie dag van willen maken. Er is heel veel moois te bieden. De start is om 11.00 uur bij Zaal Spoorzicht te Staphorst. Deze start is overigens een ritueel op zich. Motoren van vaak begin 1900 hebben een heel aparte start- procedure die op zich al een kunst is. Er wordt verder bij het vertrek van elke deelnemer wat leuke info verteld over motorfiets en berijder. Een aanrader om dit nog één keer mee te maken!

Men rijdt vervolgens een prachtige route via Dalfsen en Heino naar het Amerikaans Motor Museum in Raalte alwaar de AMCA (Antique Motorcycle Club of America) dan haar Europese Treffen houdt, met o.a. een bezoek aan het museum en een onderdelenmarkt. Zie www.amca-europe.eu/events.html

Daar zal absoluut veel moois te zien zijn en vermoedelijk zal een uur pauze voor de meesten dan ook te kort zal zijn. De terugweg is via Lemelerveld, Dalfsen en de Staatsbossen bij Staphorst. Terug in Staphorst is er dan de prijsuitreiking met een aantal bekers per klasse voor de meest regelmatige rijders welke elk jaar beschikbaar gesteld worden door Installatiebedrijf Stegeman te Staphorst. Bovendien kan iedereen, rekenen op een leuke en unieke herinnering aan deze 40e Staphorstrit.

De AMBC hoopt op een mooie opkomst van rijders en publiek bij deze (voorlopig) laatste VMC- rit. Zoals gemeld is dit de 40e uitvoering en er zitten mensen in de organisatie die dit alle 40 keren hebben gedaan! Een enorme prestatie die een mooi afscheid verdient. Eenieder is welkom op zaterdag 9 mei bij zaal Spoorzicht in Staphorst of ergens langs de route.

Brommers en nieuwe motoren rijden ook.
De AMBC heeft ook een vaste groep bezitters van klassieke bromfietsen onder haar leden. Deze groep rijdt ook mee op de route van de 'golden oldies'. De bromfietsen starten meteen nadat de laatste oldtimer is vertrokken. Opgave voor de rit is niet nodig, dit kan ter plaatse gedaan worden. Traditioneel wordt de route van de VMC rijders ook gereden door de toer- afdeling van de AMBC. Op vrijdagavond 8 mei kunnen bezitters van een 'moderne' motorfiets de route ook rijden. Om 19.00 uur start deze tocht bij Total tankstation Krale aan de Achthoevenweg 2 in Staphorst. Ook niet- leden van de AMBC kunnen meerijden met deze toerrit.

VMC AMBC Staphorst veteranenrit

Bron: AMBC Staphorst


Kabroemmm begint steeds meer een vaste waarde op de evenementenkalender te worden. Dit jaar mag Kabroemmm haar eerste lustrum vieren. Op zondag 4 september aanstaande wordt nabij Hemelum KABROEMMM gehouden. Een spektakel voor jong en oud met oldtimer tractoren, klassieke auto’s, vrachtauto’s en motoren, brommers/scooters uit vervlogen tijden. Bijzonder geprepareerde voertuigen, klassieke Amerikaanse auto’s en nog veel meer. 

De techniek ‘van vroeger’ gecombineerd met shows/demo’s, een onderdelenmarkt, gezellige braderie, muziek en een speelzone voor de kinderen. Ook de inwendige mens wordt goed verzorgd met lekkere hapjes en drankjes. KABROEMMM is niet alleen kijkplezier, maar ook U kunt meedoen met o.a. een race op oude brommers, daarnaast wordt er dit jaar druk gewerkt om ook weer de 4x4 voertuigen te laten rijden. Nieuw dit jaar is een demo met radiografische bestuurbare motorvoertuigen. Daarnaast zal er muziek ten gehore worden gebracht ter opluistering van het vijfjarig jubileum.

Naast de verschillende demonstraties, wordt ook weer de kleppendekselbaan opgesteld, Ieder jaar komen er meer deelnemers. De kleppendekselbaan van Kabroemmm is inmiddels uitgeleend aan een groot evenement in het midden van het land. Het begint meer bekend te raken, omdat deelname laagdrempelig en eenvoudig is. Meer weten? Check de website voor meer info. Een deel van de opbrengst van het familiefestival wordt gedoneerd aan een goed doel. Zo hebben Cliniclowns, Villa Joep en Stichting Semmy de afgelopen jaren al mooie bedragen mogen ontvangen.

Het goede doel waarvoor Kabroemmm dit jaar geld gaat inzamelen is Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis UMCG in Groningen. Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis streeft er naar om samen met haar donateurs het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken door in te springen op de behoeften van ouder en kind. Zo ondersteunt zij verschillende wetenschaps- en welzijnsprojecten zoals ‘internet aan bed, muziek optredens, voorstellingen in ons kindertheater en het realiseren van huiskamers. Een ziekenhuis dat een beetje voelt als ‘thuis’.... Het zieke kind verdient beter!

Kabroemmm vindt dit jaar plaats op 4 september 2016 in de weilanden rondom Hemelum (Zuidwest Friesland). Voor meer informatie check de website en uiteraard op facebook.

KABROEMMM​
​Datum : 4 september 2016​
Tijd : van 10.00 tot 20.00 uur​
Locatie : Festivalterrein Kabroemmm in Hemelum, (Frl.)(zichtbaar vanaf de N359).
Toegang : € 5, -- ​
€ 2, -- tot 12 jaar

ACTIVITEITEN
- Klassieke en bijzondere voertuigen
- Klassieke 50 cc grasbaanracedemo + lokale jeugdklassen in samenwerking met het Classic 50 cc grasbaanteam
- Oldtimer tractoren in samenwerking met Vrienden van de Krukas
- Diverse demonstraties
- Kleppendekselrace
- Speelterrein, luchtkussens, schminken en knutselworkshops voor de kinderen
- Onderdelenmarkt en braderie
- Horeca
- Muziek (live band)

Zie ook: www.kabroemmm.nl 
of op www.facebook.com/Kabroemmm 
Voor een kleine impressie van vorig jaar: http://kabroemmm.kabroemmm.nl 

Kabroemmm 2016


Op 14 en 15 maart viert H.D. Service Venlo zijn grote heropening. De winkel is volledig verbouwd en er zullen verschillende Victory en Indian modellen te zien zijn. Eten, drinken en een liveband zijn geregeld. Op zaterdag is H.D. Service Venlo geopend van 10 tot 2 uur 's nachts en op de zondag van 10 tot 18.00 uur.

HD Service Venlo


Motor Vacatures

Geen feed gevonden

Oliepeil Blogs