Pier15, normaal gesproken dè plek voor de Bredase skate-scene, in de creatieve wijk Belcrum was het originele en fotogenieke decor van een samenkomst van allerlei soorten motorliefhebbers. Van hipsters tot families tot motorclubleden in tenue, allemaal gefascineerd door de vakkundig in elkaar geknutselde motors. Sommige modellen klaar om op weg te rijden, andere meer richting kunstprojecten die je alleen al als pronkstuk in je huiskamer zou zetten of boven de open haard zou hangen.

HeyDay Motorcycle Fair 2016 Breda

Primeur
Het door Pier15 Skatepark en Moto Adonis georganiseerde evenement vond dit jaar voor het eerst plaats in Breda. Pier15 is not your ordinary skate hall; stijlvol industrieel ingericht met een mooie, trendy bar die uitkijkt op de ramps. Moto Adonis is bouwer van droommotoren en een soort van Nederlandse Deus Ex Machina met dito catchy merknaam en uitstraling.
Zowel binnen in de hal als buiten stonden een hoop kunstige tweewielers te blinken van verschillende motorbouwers. Meest opvallende verschijningen: een model met elementen van hout (wat een nieuwe dimensie geeft aan het hebben van een houten kont), maar eigenlijk hadden alle creaties wel iets cools. Sowieso kon het spel ‘raad het origineel’ naar hartelust gespeeld worden, aangezien vele motoren onherkenbaar waren geworden door de transformatie.

Lifestyle
Op Heyday is motorrijden niet simpelweg kilometers maken, maar een hele lifestyle, waar creativiteit, vriendschap en vrijheid voorop staan. Daarin ziet je motor er als verlengstuk van je persoonlijkheid er natuurlijk piekfijn uit, maar ook je outfit en haardracht (inclusief baard) matcht daarbij. Wie zich nog een beetje naakt voelde kon zelfs plaatsnemen op de bank van een tattoo-artist. Wat we verder eerder al bij de fietsen zagen, lijkt nu ook definitief bij deze stroming te gaan horen: goede koffie en goed eten. Dat laatste is nog steeds wèl ultiem mannelijk: veel vlees, maar dan in een hipper jasje. Een andere opkomende trend: waar op veel motorevents de standaard een rockabilly of blues band is, werd hier vinyl gedraaid, maar nog wel van het onder de meeste rijders populaire classic rock genre.

Al met al een relaxte sfeer bij dit evenement waar natuurlijk ook de skateboarders zich nog steeds lieten zien op de outdoor halfpipe. Aangezien skateboarders toch een beetje de surfers zijn van het vasteland, was er een chille vibe. Het goede weer, de locatie en de motoren deden de rest.

 

  • Click to enlarge image HeyDay Motorcycle Fair 2016 1.jpgClick to enlarge image HeyDay Motorcycle Fair 2016 1.jpg
  • Click to enlarge image HeyDay Motorcycle Fair 2016 2.jpgClick to enlarge image HeyDay Motorcycle Fair 2016 2.jpg
  • Click to enlarge image HeyDay Motorcycle Fair 2016 3.jpgClick to enlarge image HeyDay Motorcycle Fair 2016 3.jpg
  • Click to enlarge image HeyDay Motorcycle Fair 2016 4.jpgClick to enlarge image HeyDay Motorcycle Fair 2016 4.jpg
  •  

Plaats reactie

BeveiligingscodeVernieuwen

Motor Vacatures

Geen feed gevonden

Oliepeil Blogs