Het grootste motorevent van Europa werd bezocht door meer dan 120.000 bezoekers. Er waren 70.000 motoren te bewonderen in de deelstaat Karinthië in de Alpen van Oostenrijk. Dit festijn gold als een seizoensafsluiter voor iedereen die Harley-Davidson rijdt, maar ook andere enthousiastelingen en muziekliefhebbers.

HD EU week 1

Wereldwijd
De European Bike Week is bekend in de hele wereld en trok niet alleen Europeanen, maar ook inwoners van onder andere Indonesië en Cuba. Er was zelfs een groep van 32 motorrijders die speciaal vanuit Vietnam waren ingevlogen om een tocht te maken door het berglandschap van de Alpen. Het evenement zelf vond plaats rond het Faakmeer.

Eregast
Eregast was Bill Davidson, achterkleinzoon van één van de originele oprichters van het motormerk. Hij is tevens vice-president van het Harley Davidson Museum in Milwaukee (VS). Davidson reikte prijzen uit, waaronder de grootste prijs: een nieuwe Harley Davidson Street 750. Ook reed hij voorop in de parade van 10.000 motoren langs de Ossiacher See, een traditioneel onderdeel van de festiviteiten. Andere tochten konden onder begeleiding worden gedaan door de lokale Harley Owners Group Alpe Adria Chapter, die alle mooie binnenwegen op hun duimpje kennen.

HD EU week 2

Harley Village
Het hart van het evenement werd gevormd door Harley Village, een verzameling van 19 Harley dealers uit 5 landen, 30 food outlets, 130 verkoopstands en een main stage waar 60 optredens plaatsvonden. Must sees waren verder de nieuwe 2017 modellen waarop gratis testritjes gemaakt konden worden in een speciaal afgezet gebied.

2017
In 2017 zal de European Bike Week plaatsvinden van 5 tot en met 10 september, weer bij het Faakmeer.

Plaats reactie

BeveiligingscodeVernieuwen

Motor Vacatures

Geen feed gevonden

Oliepeil Blogs