EICMA 2018 is de plek waar de winnaar van de wereldwijde Battle of the Kings 2018 competitie bekend wordt gemaakt. Battle of the Kings is ‘s werelds grootste dealer custom build-off, met custom specialisten in ruim 300 Harley-Davidson dealerships in 30 landen over de hele wereld, die strijden voor de 2018 titel. Dealers werden uitgedaagd een custom Harley-Davidson te bouwen waarbij maximaal 50% van de donor winkelprijs het totale customization budget was en er gebruik gemaakt moest worden van de uitgebreide Harley-Davidson Genuine Motor Accessories catalogus. Grand finalisten uit Thailand, Australië en Italië staan met hun creaties op de Harley-Davidson stand in de hoop gekroond te worden tot ultieme Custom King. De winnaar wordt gekozen door het Harley-Davidson styling en design team en bekendgemaakt tijdens de persconferentie om 14.50 uur op dinsdag 6 november.

De strijd gaat nog tussen 3 teams: HD Bologna met The Farm Machine (foto), HD Adelaide met Back to the Track en HD Bangkok met The Prince. 

Harley Davidson Battle of the Kings farmmachine

De nieuwe, volledig elektrische Harley-Davidson LiveWire maakt daar gelijktijdig zijn Europese debuut op EICMA, Milaan, op 6 november 2018. Deze eerste publieke presentatie van de elektrisch aangedreven LiveWire in Europa biedt bezoekers de kans de productie-klare motorfiets van dichtbij te bekijken. Voorheen was alleen een prototype beschikbaar.

De LiveWire, die in 2019 in de showrooms staat, is de eerste in een portfolio van elektrische tweewielers van Harley-Davidson, zoals in juli aangekondigd als onderdeel van de versnelde groeistrategie van de onderneming, “More Roads to Harley-Davidson”. Deze versnelde groeistrategie is een agressieve, veelzijdige benadering om meer rijders op de motor te krijgen, nieuwe categorieën te betreden en de Harley-Davidson winkelervaring verder te verbeteren. Naast de LiveWire heeft het merk ook een Adventure en Streetfighter model gepresenteerd voor 2020.

Bron: Harley-Davidson Benelux 

Plaats reactie

BeveiligingscodeVernieuwen

Motor Vacatures

Geen feed gevonden

Oliepeil Blogs