We waren op 15 september door TomTom uitgenodigd bij de opening van een mooi nieuw cafe/restaurant van Deus Ex Machina genaamd The Wat of Why. Onder het motto “Morgenstond heeft goud in de mond” stonden we op zondagochtend 07:00 op de Herengracht in Amsterdam voor ontvangst en ontbijt.


De Cyclone boardtracker uit 1915 van Steve McQueen wordt volgende maand geveild in Las Vegas. Volgens de geruchten zal de motor meer dan 1 miljoen dollar opleveren, al wordt door het veilinghuis uitgegaan van en bedrag tussen de 650- en 750 duizend dollar. Deze remloze boardtrack racer haalt een vermogen van 45 pk uit de 1000cc V-twin. Dit model haalde in 1914 de recordsnelheid van  177,7 km/h, al werd dit door de FAM (Federation of American Motorcyclists) niet geaccepteerd.
De motor is sinds 1984 in het bezit van ene E.J. Cole, welke hem toentertijd op de Steve McQueen Estate Auction in Las Vegas en heeft hem daarna volledig laten restaureren door Stephen Wright, één van de beste restaurateurs ter wereld. 
Dat de motor veel geld op zal brengen mag duidelijk zijn, in 2008 is een zelfde exemplaar verkocht voor 520.000 dollar, er zijn nog maar 6 exemplaren over van de productie tussen 1913 en 1915 én hij is Steve McQueen geweest.

 Cyclone Steve McQueen 1

 • Click to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen.jpgClick to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen.jpg
 • Click to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen_2.jpgClick to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen_2.jpg
 • Click to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen_3.jpgClick to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen_3.jpg
 • Click to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen_4.jpgClick to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen_4.jpg
 • Click to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen_5.jpgClick to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen_5.jpg
 • Click to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen_6.jpgClick to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen_6.jpg
 • Click to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen_7.jpgClick to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen_7.jpg
 • Click to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen_8.jpgClick to enlarge image Cyclone_Steve_McQueen_8.jpg
 •  
View the embedded image gallery online at:
http://www.cruizem.nl/lifestyle#sigProId9dda022bc8


Iedereen die houdt van stunts op motoren weet dat Evel Knievel daarin één van de grootsten was. De beroemde jumpsuit waarin hij stunts deed in 1972 en 1973 wordt geveild, samen met zijn wandelstok die is ingelegd met diamanten. Er wordt verwacht dat het pak zo'n 80.000 dollar op gaat leveren. 

Evel Knievel Jumpsuit


Voor 2015 heeft Motorcycle Storehouse een nieuwe kledingcatalogus uitgebracht. In het 516 pagina's dikke boek is alles te vinden, van helmen en motorjacks, tot broeken, schoenen en ook casual kleding. Daarnaast is er in de catalogus ruimte voor lifestyle producten zoals tenten, luchtbedden en alles wat men onderweg nodig kan zijn. De catalogus is hier online te bekijken en ook ligt bij elke Motorcycles Storehouse dealer een exemplaar om in te kijken. Grote merken als Roland Sands Design, Shark en Schott Jackets zijn onder andere vertegenwoordigd in deze catalogus.

Clothing MCSH 2015

 • Click to enlarge image Clothing_MCSH_2015_Helmets.jpgClick to enlarge image Clothing_MCSH_2015_Helmets.jpg
 • Click to enlarge image Clothing_MCSH_2015_Jackets.jpgClick to enlarge image Clothing_MCSH_2015_Jackets.jpg
 • Click to enlarge image Clothing_MCSH_2015_Sweaters.jpgClick to enlarge image Clothing_MCSH_2015_Sweaters.jpg
 •  
View the embedded image gallery online at:
http://www.cruizem.nl/lifestyle#sigProIdefe21a5830


Op 5 september 2016 beleeft de miniserie Harley and the Davidsons zijn première in Amerika. Hierin staan de gebroeders Walter en Arthur Davidson en hun vriend Bill Harley centraal. We volgen ze op hun weg vol uitdagingen om de motor te bouwen die inmiddels een iconische status heeft bereikt. Leuk voor de Nederlandse fans: Michiel Huisman speelt de rol van Walter Davidson. De eerste aflevering wordt in Nederland uitgezonden op zaterdag 8 oktober om 21:00 op Discovery.

In drie afleveringen van 2 uur per deel wordt het op de waarheid gebaseerde verhaal verteld van 3 jongemannen die de ultieme Amerikaanse droom najagen. De weg naar succes was niet zonder problemen; ze moesten obstakels overwinnen, de competitie aangaan en grote risico's nemen. Dit alles in een tijd van grote sociale en technologische veranderingen rond het begin van de 20ste eeuw. Hoewel de drie allemaal andere motieven hadden om te beginnen met motorbouw, hadden ze allemaal dezelfde droom en ambities. Met Milwaukee als geboorteplek, werden motoren gebouwd die bijna alle omstandigheden de baas waren. Met dodelijke races in heel de VS werd hun naam gevestigd en de strijd aangegaan met Indian.   


Je hoeft ze bij Harley-Davidson niet uit te leggen hoe je de Kerstdagen moet aanslingeren! In geheel Amerikaanse stijl komen ze dan ook met een verse kerstvideo, waarbij de motoren een belangrijke rol spelen.


Wat krijg je als je een steracteur en ervaren motorbouwer bij elkaar zet? Nou, zoiets als dit dus. Keanu Reeves en Gard Hollinger vonden elkaar in hun visie op motoren en besloten een project te beginnen. De Arch KRGT-1 is het resultaat van hun samenwerking.

KRGT 1

Wat veel mensen misschien niet weten, is dat Keanu Reeves (bekend van o.a. The Matrix en The Devil’s Advocate) een fervent motorrijder is. Hij heeft in zijn hele leven twee auto’s gehad en vervoert zichzelf het liefst per motor. Ook op weg naar de filmset dus. Deze Canadees begon ooit op een Kawasaki 600 Enduro en kwam daarna in zijn Norton-periode. Toen hij veel weg was van huis om op locatie te filmen, begon hij de gewoonte om op elke plek een motor te kopen en die weer te verkopen als de shoot klaar was. Zo is hij eigenaar geweest van een Suzuki GS1100E, een Suzuki GSX-R750, een BMW 750 uit ’74, een Kawasaki KZ 900, een Harley-Davidson Shovelhead en een Moto Guzzi. Niet zomaar een filmster dus die zijn naam verbindt aan een product.


Metzeler heeft de 2015 kalender uitgebracht, welke tot stand is gekomen in samenwerking met motorfotograaf Michael Lichter. Titel van de kalender is "The Gathering of Legends" wat vrijvertaald "de verzameling van legendes" betekend. Voor de kalender is Lichter de hele wereld over gegaan om foto's te maken op onder andere de Sturgis Motorcycle Rally, de Warf Rat Rally in Canada en de Mooneyes annual Yokohama Hot rod Custom show in Japan. Michael Lichter fotografeert al motoren sinds 1970 en is een van de beste motorfotografen ter wereld. Hij is werkzaam voor onder andere het Amerikaanse tijdschrift Easyriders Magazine. De Metzeler kalenders bestaan sinds 1994, en heeft sinds 2010 elk jaar een ander thema. Zo zijn er kalenders over caféracers, custom bouwers, de Metzeler fabriek en het road racing thema.

 Metzeler kalender 1

 

 • Click to enlarge image Metzeler_kalender_2.jpgClick to enlarge image Metzeler_kalender_2.jpg
 • Click to enlarge image Metzeler_kalender_3.jpgClick to enlarge image Metzeler_kalender_3.jpg
 • Click to enlarge image Metzeler_kalender_4.jpgClick to enlarge image Metzeler_kalender_4.jpg
 • Click to enlarge image Metzeler_kalender_5.jpgClick to enlarge image Metzeler_kalender_5.jpg
 • Click to enlarge image Metzeler_kalender_6.jpgClick to enlarge image Metzeler_kalender_6.jpg
 • Click to enlarge image Metzeler_kalender_7.jpgClick to enlarge image Metzeler_kalender_7.jpg
 •  
View the embedded image gallery online at:
http://www.cruizem.nl/lifestyle#sigProId8c973ba198

 


Motor Vacatures

Geen feed gevonden

Oliepeil Blogs