We waren op 15 september door TomTom uitgenodigd bij de opening van een mooi nieuw cafe/restaurant van Deus Ex Machina genaamd The Wat of Why. Onder het motto “Morgenstond heeft goud in de mond” stonden we op zondagochtend 07:00 op de Herengracht in Amsterdam voor ontvangst en ontbijt.

Hier kregen we de kans om als één van de eersten deze mooi ingerichte locatie te bekijken onder het genot van een welverdiende (want 7 uur) bak koffie. Na rondgelopen en -gekeken te hebben (de locatie ademt motorrijden, historie en customs) was het tijd voor de motorrit. TomTom heeft deze onder de vlag van TomTom Road Trips georganiseerd, waarmee ze willen laten zien wat de potentie van het MyDrive / Road Trips platform is.

Met het Mydrive-platform heeft TomTom een routeplanner ontworpen die toegespitst is op motorrijders met ‘spannende’ routes, waarbij de hoeveelheid hoogteverschil en bochten gekozen kan worden door de gebruiker. Je navigeert intuïtief door de routeplanner en een route is eenvoudig gepland, waarbij de keus gemaakt kan worden voor een spannende of -conventioneel- snelle route. In de polder maakte dat niet zoveel uit, maar de mogelijkheden in bijvoorbeeld de Eifel spreken voor zich en het plannen van een leuke route wordt hiermee best eenvoudig. In combinatie met de nieuwe TomTom Rider 550, die WiFi heeft, heb je in een handomdraai een rondrit of route richting bestemming gepland en ingeladen. Bij een rondrit houdt de planner er rekening mee dat het niet zo interessant is om dezelfde weg twee keer te rijden. Dat zorgt dat je niet het idee hebt heen en weer te rijden. Als extra is er een koppeling met Tripadvisor en is gemakkelijk te zien waar een ‘bezienswaardigheid’ is, wat vooral op onbekend terrein een interessante optie is.

TomTom Road Trips sluit aan op het Mydrive-platform en biedt vooraf geplande Road Trips aan op verschillende locaties. Het idee hier achter is dat je niet zelf een route hoeft te plannen maar verzekerd bent van een leuke, bochtige of spannende route die je snel op je TomTom hebt staan. Bij het bekijken van de kaart komen direct de van toepassing zijnde routes in beeld, en deze kun je verkennen door erop te klikken. Best goed.

De motorrit liep van de Deus-locatie in Amsterdam naar het strand in Zandvoort, waar het Boards and Bikes-evenement gehouden werd. Volledig binnendoor en via voornamelijk binnenwegen en dijken leidde de route richting het strand. Mede door het feit dat een Deus-auto voorreed was het tempo bescheiden, en dat gaf tijd om de route te waarderen. Natuurlijk ontkom je er niet aan om soms een stukje rechtuit te rijden, maar als je een dergelijke route inlaadt is het een stuk makkelijker om een leuke route te rijden dan als je het zelf moet verzinnen. Zelf reden we op een motor zonder Rider 550, maar gelukkig konden we anderen volgen.

In Zandvoort aangekomen was de aankleding dik in orde met veel custom fietsen, een ‘surf-vibe’ en een hilarische strandrace. Mul zand is niet gemaakt om op te rijden, maar de race kende geen verliezers. Wel valpartijen en spektakel. Je zou het een lifestyle-evenement kunnen noemen, maar er zijn eigenlijk teveel bouwers en motorliefhebbers om het zo te bestempelen.

Een leuke rit met eventueel een interessante bestemming is niet geheel toevallig precies waar Road Trips voor bedoeld is, en de voordelen ervan zijn duidelijk. Een mooie uitbreiding op de huidige functionaliteit zou zijn het uploaden van eigen routes die vervolgens openbaar worden; als anderen daar een beoordeling aan kunnen hangen groeit het aantal kwalitatieve Road Trips snel, en kun je snel leuke routes uitkiezen.

TomTom Rider 550

Deusrestaurant

Plaats reactie

BeveiligingscodeVernieuwen

Motor Vacatures

Geen feed gevonden

Oliepeil Blogs