Ride Command is het infotainmentsysteem dat wordt geïntegreerd in het dashboard van de Roadmaster en de Chieftain. Het 7” touchscreen heeft een resolutie van 800x480 pixels en is volgens Indian het helderste scherm dat op dit moment verkrijgbaar is en het systeem dat het snelst opstart. In de Ride Command is tevens bluetooth en de radio geïntegreerd. Op de Chieftain speelt deze af met 100 watt speakers en op de Roadmaster zijn speakers van 200 watt geïnstalleerd. Het scherm werkt ook met handschoenen aan en kan in en uitzoomen door met 2 vingers te knijpen zoals je dat ook op een smartphone doet. Naast het touchscreen zijn er ook knoppen op het stuur gemonteerd zodat je het systeem kunt bedienen zonder je handen van het stuur af te halen.

Indian Ride Command 2017

Het systeem kan 8 verschillende types informatie laten zien, en je kunt zelf kiezen welke info je wanneer in beeld wil hebben. Het scherm is volledig naar wens in te stellen. De volgende 8 modi zijn beschikbaar:
1. Vehicle Status (bandenspanning, boordspanning, draaiuren en oliewissel)
2. Vehicle Info (snelheid, brandstofrange, toerental en versnelling)
3. Trip 1 (brandstofrange, gemiddeld verbruik, huidig verbruik, afgelegde km’s en gemiddelde snelheid)
4. Trip 2 (brandstofrange, gemiddeld verbruik, huidig verbruik en gemiddelde snelheid)
5. Ride Data (rijrichtig, bewogen tijd, gestopte tijd, hoogte en hoogteverschil tijdens de rit)
6. Audio
7. Bluetooth
8. Map/Navigation

Indian Motorcycle marketing director Reid Wilson: “We hebben veel tijd en moeite gestoken in het ontwikkelen van dit systeem en we weten dat rijders dit zeker zullen waarderen. Als berijder kun je zelf kiezen welke informatie je op het scherm wilt zien. Daarnaast kun je navigeren en via Bluetooth naar je eigen muziek luisteren, of bellen.”

Motor Vacatures

    Oliepeil Blogs