Vanaf 2018 te koop: de Roadster van het Amerikaanse motormerk Vanguard. Op de Progressive International Motorcycle Show in New York beleefde deze bike zijn première. Er worden er slechts enkele van geproduceerd en je kunt vanaf nu pre-orderen. Tenminste, als je een slordige 30.000 dollar kunt missen.

 Vanguard Roadster 1

 

Op en top New York
Deze roadster is een puur New Yorks product. Hij is daar namelijk bedacht, ontworpen en gebouwd. Als je kijkt naar deze Amerikaanse krachtpatser, dan zie je dat ie heel minimalistisch is gehouden. Alle snoertjes zijn vakkundig weggewerkt, waardoor deze motor een strak uiterlijk heeft. Zelfs de uitlaat is verwerkt in het 'frame', iets wat je niet vaak ziet. Dat frame bestaat uit een massief motorblok waaraan alles vastzit; er zijn geen buizen gebruikt. Het zadel is uitstekend. Verder is het dashboard digitaal en bevat het ook een scherm waarop je achter je kunt kijken via de achteruitkijkcamera. Je kunt de tank omhoog klappen, zodat je makkelijk toegang hebt tot de vitale delen van de motor, een soort van 'kijkje onder motorkap'.

Alleen maar functionele onderdelen
Het motorblok is gebaseerd op een ontwerp van S&S design, wat we eerder ook al terugzagen in het futuristische ontwerp van Keanu Reeves. Dit motorblok is een luchtgekoelde V-twin met 6 versnellingen daaraan vast. Om het te laten passen in het ontwerp, is die hier en daar aangepast. Wat ook bijzonder is, is dat je de timing gears ziet zitten, omdat de kap die eromheen zit doorzichtig is. Zo is het net alsof je naar de binnenkant een Zwitsers horloge kijkt. De aandrijfas is ook verwerkt in het ontwerp en de rest van de gebruikte onderdelen zijn van kwalitatieve merken als Brembo (remmen), Ohlins (mono-shock) en Metzeler (banden). Sowieso heeft elk onderdeel een functie; alle onnodige tierelantijntjes zijn weggelaten. Wat overblijft is een waar kunstwerk.

Over Vanguard
Vanguard is opgericht in 2013 door Edward Jacobs, een motorfietsontwerper en -engineer, en François-Xavier Terny, een zakeman en voormalig consultant. Hun missie is om een nieuw premium motormerk op de markt te brengen met een unieke aanpak. Deze Roadster wordt hun eerste wapenfeit. Omdat het een startup is, kan je als investeerder helpen om het merk groter te maken door een aandeel te kopen. Aandelen kosten momenteel 8 dollar per stuk. Ducati/Triumph dealer Mototainment in New York zal de eerste zijn die de Roadsters gaat verkopen in begin 2018.

  • Pinterest

Plaats reactie

BeveiligingscodeVernieuwen

Oliepeil Blogs