De Black BTO is een 2012 Harley-Davidson Road King Classic die extra dik is aangekleed met originele Harley-Davidson-accessoires. Een perfecte uitvoering nu de winter toch lijkt te komen. Er is exclusief voor de Benelux een gelimiteerde oplage beschikbaar van deze Black BTO.

Het initiatief voor de BTO is ontstaan uit de toenemende vraag naar motoren die standaard gecustomized zijn. "Mensen willen exclusiviteit, een Harley-Davidson met een eigen identiteit, maar tegen een betaalbare prijs. Dat is precies wat we met deze nieuwe BTO aanbieden", zegt Ed Anderson, District After Sales Manager Nederland bij Harley-Davidson Benelux. Samen met Bert Reurink, chef werkplaats van Harley-Davidson Amsterdam, heeft hij de Black BTO ontworpen.

Harley-Davidson BTO-Road King Classic-2012

Er is gekozen voor een Road King Classic als basis voor de BTO, omdat dit tourmodel met zijn koffers en ruime duozit al jaren één van de meest geliefde Harley-Davidson-modellen is, een echter 'evergreen' dus. De Black BTO wordt standaard afgeleverd met een zeer uitgebreid accessoirepakket. Zo is de Road King voorzien van de volledige Slip Stream-collectie die maar liefst uit elf delen bestaat en perfect samen gaat met de duistere look van deze Black BTO. Werkelijk alle verchroomde delen zijn zwart gepoedercoat en lakdelen zijn zwart gespoten, inclusief de brede koplampringen die eraan zijn toegevoegd om het geheel nog meer body te geven.

Waar men niet om heen kan, is de 16-inch Fat Ape voorzien van interne bekabeling en de Stretched Saddle bags die een slag groter zijn dan de normale leren uitvoering van de koffers. Daarnaast beschikt de motorfiets over Black Blade Custom-wielen die uit de nieuwe 2012-accessoirelijn komen. Tot slot is de BTO voorzien van een 'Brawler'-zadel, de tank van een Flush Mount Fuell Cap en Combination Analog Speedometer/Tachometer die beschikt over een toerenteller.

De Road King BTO is verkrijgbaar voor € 35.000 in Nederland en € 32.000 in België. De Black BTO is nu verkrijgbaar bij de Authorized Harley-Davidson Dealers in de Benelux. Het showmodel is te bezichtigen bij Harley-Davidson Amsterdam (NL).

Meer informatie over de Black BTO (inclusief foto's) en de beschikbaarheid is te verkrijgen via de Authorized Harley-Davidson Dealers of via Harley-Davidson Benelux.

Bron: Harley-Davidson Benelux

  • Pinterest

Plaats reactie

BeveiligingscodeVernieuwen

Motor Vacatures

    Oliepeil Blogs