Ook in 2016 zal Triumph Motorcycles motorrijders over de hele wereld aansporen om chique gekleed in de “Dapper-stijl” met hun Café Racer, Brat Tracker, Bobber of Scrambler de straat op te gaan. Door dit te doen wil Triumph voor het derde jaar op rij een bijdrage leveren aan de Distinguished Gentleman’s Ride en het doel waar de organisatie voor staat. De Distinguished Gentleman’s Ride brengt een ode aan creativiteit, motorrijden, vriendschap en Custom motoren. Sinds de oprichting in 2012 is het initiatief, dat in Australië is gestart, uitgegroeid tot een wereldwijd fondswervend fenomeen dat zich inzet voor de strijd tegen prostaatkanker. De dag waarop in 2016 gereden zal worden is zondag 25 september.

Triumph omarmde het evenement als sponsor voor het eerst in 2014 omdat de motorfabrikant inzag dat het evenement alles waar motorrijden voor staat op een uitstekende manier uitdroeg. De samenwerking met het stijvolle britse merk past dan ook als een maatpak. De editie van vorig jaar was een groot succes; 37.000 goedgeklede deelnemers verdeeld over 410 steden haalden meer dan 2.3 miljoen dollar op door te doneren en/of zich te laten sponsoren.

Voor de editie van 2016 heeft de Distinguished Gentleman’s Ride, met behulp van Triumph Motorcycles, zich het doel gesteld om 50.000 motorrijders deel te laten nemen in 500 steden verdeeld over 90 landen en 5 miljoen dollar op te halen. Nieuw voor dit jaar is dat de Distinguished Gentlemans Ride de stichting Movember heeft verkozen als officieel partner. Deze wereldwijd bekende liefdadigheidsinstelling streeft naar een gelukkiger, gezonder en langer leven voor mannen en zal het opgehaalde geld investeren in onderzoek naar prostaatkanker en preventieve programma’s tegen zelfmoord.

Mark Hawwa, de oprichter van de Distinguished Gentleman’s Ride, hierover; “We staan versteld van de aandacht en gigantische steun die wij de afgelopen vier jaar hebben mogen ontvangen. Het is fantastisch om te zien dat zoveel verschillende landen en culturen samenwerken in de strijd tegen prostaatkanker en het voorkomen van zelfdoding. Samen met goed passende merken als Triumph Motorcycles en Zenith Watches, en toegewijde partners als Movember zullen wij alles in staat stellen om ons doel te bereiken en de wereld voor een dag te kleuren met stijlvolle custom motoren en goed geklede Gentleman en Lady Folk.”

Dit jaar zullen de deelnemers die het meest opbrengen beloond worden met mooie prijzen van Triumph Motorcycles en Zenith Watches. Zo ontvangt de persoon die door donatie en sponsoring het meeste geld opbrengt een Triumph Thruxton R! De tweede in de rij ontvangt een Street Twin en onder alle deelnemers die meer dan $ 200 ophalen wordt een derde Street Twin verloot.

Mark richtte de Distinguished Gentleman’s Ride op nadat hij geënspireerd raakte door een foto van Don Draper uit de serie Mad Men, die in een stijlvol kostuum poseerde op een klassieke motor. Hij zag hierin een mogelijkheid om af te kunnen rekenen met het negatieve imago van motorrijders en tegelijkertijd liefhebbers van custom motoren bij elkaar te brengen. Tijdens de eerste editie reden er gelijk al 2500 deelnemers mee verdeeld over 64 steden. Dit succes spoorde Mark aan om het concept te verbinden aan een goed doel.

Voor meer informatie en voor het registreren voor deelname gaat u naar: www.gentlemansride.com

Distinguished Gentlemens Ride 2016

Plaats reactie

BeveiligingscodeVernieuwen

Motor Vacatures

    Oliepeil Blogs