Voor extra veiligheid komt BMW Motorrad met de Street Air by Alpinestars. Deze motorjas heeft een geavanceerd airbagsysteem. Daarmee krijgt het bovenlichaam van de motorrijder extra bescherming en meer vrijheid om zowel op de gebaande paden als off-road met een goed gevoel te gaan rijden.

BMW Alpinestars Street Air

De technologie is afkomstig van het huidige Alpinestars Tech-Air street airbag systeem. Dit systeem heeft geen sensoren nodig die in de motorfiets moeten worden gemonteerd. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van een geavanceerd algoritme dat gevaar bespeurt met de grootste precisie. De jas zal in dat geval de airbag - die het bovenlichaam volledig beschermt - opblazen. Deze textiele motorjas is zò ontworpen dat die een connectie maakt met het Alpinestars airbag system-vest (zie afbeelding onderaan).

Tijdens een onverhoopte crash worden in mum van tijd je rug, nieren, borst en schouders beschermd door de airbag. Dit zijn de lichaamsdelen die het meest blootgesteld worden tijdens een ongeluk. Doordat de sensoren zich dicht op de berijder's (of passagier's) lichaam bevinden, is er geen draadloos signaal nodig naar de motorfiets toe. Deze jas is het eerste resultaat van de samenwerking tussen BMW Motorrad en Alpinestars. De adviesverkoopprijs in België en Luxemburg is €1620,50 incl BTW voor de combinatie. Klanten kunnen deze vandaag al bestellen. Hij is verkrijgbaar vanaf oktober in verschillende kleuren, voor zowel mannen als vrouwen.

Nog een keer de features op een rijtje:
- De airbag kan zichzelf volledig opblazen in 25 milliseconden gedurende de impact van een crash en in situaties waar je de controle verliest. Ook als je stilstaat werkt de jas, bijvoorbeeld als je zou worden aangereden bij een stoplicht.
- Er zijn geen sensoren of een andere verbinding nodig met de motorfiets.
- Hij is gelijk te gebruiken, dus vooraf geen gedoe met verbindingen maken tussen berijder, passagier en motorfiets. Ook makkelijk als je op verschillende motorfietsen rijdt.
- De sensoren zitten dicht op je lichaam, voor meer veiligheid tijdens on- en offroad rijden.
- Verschil in rijoppervlak maakt geen verschil voor de jas; als je een adventure-rijder bent, hoef je niet tussentijds settings te veranderen.
- Het systeem wordt beschermd door een duurzame, waterdichte coating die - wanneer gedragen onder de buitenjas -  dus volledig waterproof is.

 BMW Alpinestars Street Air vest

Plaats reactie

BeveiligingscodeVernieuwen

Motor Vacatures

    Oliepeil Blogs