Victory, de Amerikaanse fabrikant van onvervalste cruisers en toermotoren, breidt zijn gamma uit met The Judge. Een powercruiser die zijn gelijke niet kent dankzij het Freedom V-twin 106 Cubic Inch blok (1731 cm3) dat in dit nieuwe model naar nog hogere prestaties is getild. Een krachtige machine die garant staat voor een ongekend sterke acceleratie.

Als eerste weg zijn als het stoplicht op groen springt. In het thuisland van The Judge is dat verheven tot een ware sport. Dat begon in de jaren zestig, in de tijd dat de legendarische muscle cars als bijvoorbeeld de Ford Thunderbird furore maakten. Met The Judge knipoogt Victory Motorcycles naar die tijd; een muscle bike, die onlangs zijn debuut beleefde op de New York International Motorcycle Show 2012. Daar trok hij veel belangstelling met zijn stoere uiterlijk, waarin een hoofdrol is weggelegd voor het gigantische matzwarte 50 graden V-twin blok. Een krachtbron die veel trekkracht – een koppel van maar liefst 153 Nm – levert bij lage toeren en die kracht via een zesversnellingsbak en een getande riem aan het achterwiel overbrengt. Het levert een imponerende acceleratie op. Krachtig genoeg om zijn naam als The Judge (de rechter) eer aan te doen: in de sprint velt deze Victory dan ook het vonnis over menig concurrent.

Victory-Judge Benelux Nederland


Victory

Het op 4 juli 1998 opgerichte Victory Motorcycles startte met de ontwikkeling van onvervalste cruisers en toermotoren en groeide vervolgens uit tot een merk van en voor gepassioneerde motorrijders. Victory Motorcycles maakt deel uit van het gerenommeerde moederbedrijf Polaris, dat vervolgens in april 2011 's werelds meest iconische motormerk Indian Motorcycle overnam. Vandaag de dag bestaat het modellengamma van Victory uit een breed aanbod Touring- en Cruiser-motoren, stuk voor stuk met een unieke styling en voorzien van een Freedom V-Twin 106 Cubic Inch-motorblok.

Exclusief
Importeur JEEGEE MOTORS B.V. in Alphen aan den Rijn is al jarenlang succesvol met de andere merken van Polaris en neemt nu ook het importeurschap van Victory Motorcycles voor de Benelux voor zijn rekening. Alle geselecteerde dealers in de Benelux zullen exclusief Victory vertegenwoordigen. Polaris-dealers zijn dus geen Victory-dealers en vice versa. De eerste motorfietsen arriveren naar verwachting eind februari, begin maart bij de officiële dealers.

Bron: Victory Benelux

  • Pinterest

Plaats reactie

BeveiligingscodeVernieuwen

Motor Vacatures

    Oliepeil Blogs